diumenge, 25 de setembre del 2016

Jocs de falda.

Durant els primers anys de vida els jocs de falda es consideren molt importants per a potenciar una relació afectiva entre l'adult i l'infant. A les llars d'infants es fan moltíssim perquè és una manera de poder tenir un moment individualitzat i de calma amb cada infant i millorar, així, la relació de la mestra amb el nen/a.

Són cançons o poemes curts que normalment es canten amb el nen o la nena asseguts a la falda i des d'on es transmet tot l'afecte. Mentre fem els jocs de falda, fem carícies o moixaines  els gronxem i els mirem, captant, a través d'aquesta mirada, la seva atenció. Tot això afavoreix a crear un clima afectiu molt beneficiós i porta a que l'infant se senti confiat i segur.

A continuació us poso un seguit de jocs de falda. 

Ralet-ralet: S'agafa la mà del nen o la nena i se li fan cercles al palmell mentre se li canta:
RALET, RALET,
PICA DINARET!

L'arri arri tatanet: Es posa a l'infant a la falda de cara a l'adult. Agafant-li les mans se'l fa botar seguint el ritme (pulsació) de la cançó. Al final, se'l tira enrere suaument mentre diem el seu nom. 

ARRI ARRI TATANET,
QUE ANIREM A SANT BENET,
COMPRAREM UN PANELLET (o formatget o pollastret),
PERT DINAR, PER SOPAR,
I PER EL/LA (NOM DE L'INFANT) NO N'HI HAURÀ!!


Joc de dits: Es recita fent una cantarella mentre agafem dit per dit des del polze fins al petit. A cada dit direm una frase, fins que a l'última frase arribem al dit petit i la cantarella la fem més aguda i forta. 

AQUEST ÉS EL PARE,
AQUESTA ÉS LA MARE,
AQUEST FA LES SOPES,
AQUEST SE LES MENJA TOTES,
I AQUEST DIU:
PIU PIU! QUÈ NO N'HI HA PEL CAGANIU?

Escarbat bum-bum: El nen o la nena posa el cap amagat sota la falda de l'adult, i aquest, mentre va cantant la cançó, li va picant l'esquena tot seguint el ritme o pulsació.

ESCARBAT BUM, BUM,
POSA-HI OLI, POSA-HI OLI
ESCARBAT BUM, BUM
POSA-HI OLI EN EL LLUM.

SI EN EL LLUM NO N'HI HA,
L'ESCALFETA, L'ESCALFETA,
SI EN EL LLUM NO N'HI HA,
L'ESCALFETA N'HI DARÀ.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada