dimecres, 13 de març del 2019

Llum i foscor

Les Tortugues i les Granotes vam descobrir els efectes que té la llum, la foscor i els colors en els objectes i experimentant amb el propi cos . Els infants aprenen a través dels sentits que obren pas al món jugant i experimentant, provant i comprovant. L'adult té la funció de captar els seus moviments i crear espais preparats per posar en marxa tots els seus sentits. Amb mil jocs de la combinació de la llum, l’ombra i els colors facilitem la descoberta d’un món ric de fenòmens i ple de creativitat.

Ampolles de colors
El primer dia de projecte vam preparar unes ampolles màgiques, amb paper pinotxo vam tenyir l’aigua de color i després la mestra va posar una mica de purpurina dins, l’efecte que feia a les fosques amb la llanterna va ser meravellós, ens va agradar molt veure com s’il·luminaven les nostres ampolles. També vam jugar amb globus il·luminats.


Taula de llum
És una taula il·luminada on podem treballar de moltes formes com la llum traspassa alguns objectes i altres no.  La vam fer servir per dibuixar amb pa ratllat, també vam posar peces de colors a sobre.

Ombres xineses conte del Patufet
Les Granotes i les Tortugues ens vam ajuntar a la classe per mirar el conte del Patufet amb ombres xineses.
Vam crear un clima tranquil i acollidor , la classe era a les fosques i com si estiguéssim en un teatre de veritat va començar la funció.
Patim patam patum homes i dones al carrer...


Gelatina

Amb un munt de gelatines  i les llanternes que vam portar de casa vam il·luminar de molts colors la taula. Vam descobrir les diferents qualitats de la gelatina,  freda, llefiscosa, amb una oloreta molt bona i de diferents colors, tots les vam voler tastar, era molt dolça!! Mmm que aprofiti!

Projectem imatges al nostre cos
En aquest cas, ens va tocar estar davant del llençol, els i vam demanar als pares que ens posessin una samarreta de color blanc per poder reflectir les imatges al nostre cos, ens va agradar molt jugar amb les imatges que es movien i veure flors i paisatges a les nostres samarretes.
Polseres de colors
Tot a les fosques… i només teníem unes polseres fluorescents les vam moure al ritme de la música clàssica per veure quin efecte de llum fan, també les vam rodolar, ficar en pots, i fins i tot amb una mica de celo enganxades per tot el cos  vam moure l’esquelet. Que divertit va ser mirar-nos al mirall.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada