Bon dia đ¸ i đ˘, comencem una setmana
molt especial!!! La setmana de la Revetlla de Sant Joan!!!
Avui farem la coca de Sant Joan!!!
Ingredients
- Massa esponja (massa de llevat)
- 100 grams de farina força
- 7 grams de llevat sec de forner o 15 grams de llevat fresc
- 100 ml Llet
Massa de la coca
- 350 grams de farina força
- 3 grams de llevat sec de forner
- 2 ou
- 6 grams de sal
- 100 grams de sucre
- 50 grams de mantega temperatura ambient
- 50 cc. de llet
- Una cullerada d’aigua naf
Per perfumar
- Un mica de raspadura de llima i ½ de llimona
- Un polsim de canyella en pols
Per la decoraciĂł
- Fruita confitada assortida
- 50 grams de sucre
- 50 grams de pinyons
ElaboraciĂł
Començarem preparant la
massa esponja o massa de llevat.
Primer de tot, dissoleu el
llevat amb la llet. Amasseu-lo amb la farina, tot incorporant la llet que
necessiti fins aconseguir una massa consistent. Guardeu-la tapada amb un paper
film en un lloc on no passi aire i, si pot ser a una temperatura de 30Âş C, fins
que hagi doblat el seu volum.
Això pot durar un 30
minuts aproximadament.
Quan tingueu la massa de
esponja a punt, preparareu la massa de les coques, dissoleu el llevat amb la
llet. En un altre bol, barregeu l’ou, el sucre, i el llevat dissolt juntament
amb la massa esponja. Tot seguit, l’aigua naf, la canyella (la quantitat justa
per perfumar la massa) i les raspadures de llimona i llima. Un cop tingueu tots
aquests ingredients ben barrejats, podeu incorporar-hi la farina treballant-la
fins adquirir una massa que no s’enganxi als dits, llavors incorporeu-hi la
mantega amb pomada.
L’heu de treballar fins
que la massa sigui ben llisa i brillant, deixeu-la reposar tapada fins que
dobli el seu volum fet per al que emprarĂ de 30 a 40 minuts.
Una vegada tingueu la
massa al doble de volum, talleu la massa en dos parts, feu-ne dues boles.
Amb el corrĂł i una mica
d’oli al marbre, doneu-li forma ovalada i poseu-la a la safata del forn.
L’altra bola procediu a donar-li
la forma de coca i la decoreu amb la fruita confitada.
Deixeu reposar i llevar la
coca a un lloc calent, com sempre, on no passi aire.
Empolsineu-les amb un
grapadet de sucre i abundants pinyons.
Prees calfeu a 190Âş C i
enforneu-les a 180ÂşC per espai de uns 20 minuts aproximadament.
FINALMENT A MENJAR!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada