dimarts, 3 de novembre del 2020

DEIXEM ENRERE LA SETMANA DE LA CASTANYADA...

La setmana passada vam celebrar la Castanyada i això no mereixia menys que un muuuunt d'activitats relacionades amb aquesta festivitat cultural a banda que la Maria Castanyera i en Marrameu ens visitessin a la classe!🍂🌰👵🐱🍄

Els infants s'ho van passar pipa fent les activitats que es proposaven, com per exemple...

  • Manipulant i explorant amb la textura del moniato cru i fet al forn.🍠 Durant aquesta activitat podiem fer una infinitat de coses: olorar, tastar, conèixer les propietats i característiques de l'element que teníem a la taula a través del tacte o el gust; practicar la psicomotricitat fina (aplanant, fent boles, agafant amb la pinça...); juntar els elements; picar sobre la taula amb el moniato cru per veure quin soroll feia; inclús conèixer els seus propis gustos... Mireu, Mireu! 

  • Tastant fruites de la tardor!🍊🍇🍂 Vam subtituir les galetes de després del pati per fruites: algunes dolces, d'altres més àcides... A més, vam poder veure la peça de fruita sencera abans de tallar-la per fer el tastet i conèixer el seu nom. Ens vam adonar que hi havia algunes fruites amb la pell més rugosa i d'altres més fina... Hi havia: taronja, mandarina, magrana, moniato, caqui i raïm. Totes deliciosíssimes i amb uns colors intensos i xulos! 
  • Una altra activitat ben divertida que vam fer és la dels panellets🍪, mmmmmm!!! La Sílvia ens va preparar una massa d'ametlles ben bona per poder fer les boletes i vam tenir el súperplaer de poder-la tastar, estava deliciooooosa. A més, la vam poder acompanyar de xocolata, virutes de sucre de coloraines i coco ratllat! Mireu com les virutetes que boregen la comisura de la seva boca els delaten, com gaudeixen del menjar, és fantàstic! 

  • I per acabar la setmana... vam fer la festa de la Castanyada!🎉 Amb la companyia de la Laia disfressada de la Maria Castanyera, les galtones ben vermelles i amb l'ambient tan agradable que ens proporcionava el pati...ja ho teníem tot per iniciar la festa de la Castanyada! Què bé s'ho van passar les 🐢! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada